EXPOSITIE april 2006

schilderijen van Jan Bok

Expositie Jan Bok in ‘t Mosterdzaadje

In ’t Mosterdzaadje is in de maand april het werk te zien van Jan Bok (geb.1931, Den Helder) uit Bennebroek.
Jan Bok is geen schilder van beroep, hoewel hij dat graag had willen zijn.
De omstandigheden in zijn jeugd noodzaakten hem tot een andere beroepskeuze. Na zijn militaire diensttijd vond hij zijn plek en een gevarieerde loopbaan, in het voormalige Provinciaal Ziekenhuis te Santpoort. Daar leerde hij het schildersmetier van de kunstschilder Henk de Vries uit Velsen, die hij, als begeleider van patiënten in de vrije tijd, een aantal jaren assisteerde bij teken en schilderlessen.

Door verandering van functie raakte het schilderen op de achtergrond tot na zijn pensionering. Sindsdien is de schilderkunst een steeds belangrijker deel van zijn dagelijks leven gaan uitmaken en is hij ook actief betrokken bij het kunstleven van Zuid Kennemerland en de Duin en Bollenstreek. Hij schildert in een persoonlijke, wat impressionistische stijl, in acryl en olieverf, of in combinaties van beide materialen, maar met pastel kan hij technisch en artistiek het beste uit de voeten.

Hij werkt vooral op forse formaten, meestal zonder voorbeelden of vooraf gestelde doelen, dus direct op het blanke papier of doek. Impressies die de natuur of foto’s in tijdschriften en kranten bij hem oproepen. Zo zijn in pastel de krijtrotsen in de omgeving van het Franse stadje Roussillon in de Provence door Jan Bok neergezet. Ondanks dat hij noodgedwongen wat minder productief is geweest het afgelopen jaar, heeft hij een prachtige selectie passend werk bij elkaar gebracht voor deze expositie. Werk van recente datum en niet eerder geëxposeerd.
Zie voor meer informatie www.janbok.nl

Reacties zijn afgesloten.