zondag 29 januari 2006 – 15.00 uur

VIOOL EN PIANO
Jeroen de Groot – viool
Bernd Brackman – piano
Mozart, Prokovief en Poulenc

Niet te versmaden muziekbelevenis met onstuimig viool en piano duo

Jeroen de Groot

Het samenspel van de violist Jeroen de Groot en de pianist Bernd Brackman is één grote muziekbeleving. Hun gepassioneerdheid en temperament maken een concert van deze grote muzikanten tot een spectaculaire ervaring. Op zondag 29 januari om 15.00 uur treden ze onverwachts op in ’t Mosterdzaadje. Hun programma: Mozart, Prokofiev en Poulenc.
Beiden hebben hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend en als duo betreden ze wereldwijd de podia. Inmiddels zijn er twee CD’s van hun in de handel, die beiden zeer goede kritieken ontvingen. 

Bernd Brackman

Ze openen het concert met een prachtige ode aan de “jarige” Mozart in de Sonate nr.21 in e-kl. voor viool en piano. Vervolgens spelen ze de Vioolsonate in D-groot van Prokofiev. Na de pauze wordt de Sonate van Poulenc uitgevoerd die hij opdroeg ter herinnering aan zijn vriend de dichter Federico García Lorca die in 1936 tijdens de Spaanse Burgeroorlog werd vermoord. De muziek is geïnspireerd op zijn poëzie.
Met dit concert vervangen zij Rieneke Weber en Loes Geusebroek die door omstandigheden af moesten laten weten.
Voor meer informatie zie de website van Jeroen: www.jeroendegrootviolinist.com

Reacties zijn afgesloten.