zondag 22 januari 2006 – 15.00 uur

HOT CLUB DE FRANCE
“ChâteauFique”
Fiel van der Veen – viool, mandoline
Jan van der Schaaf – gitaren
Tom Lenos – zang
Kees Heijliger – contrabas, gitaar, zang

ChateauFique en de Hot Club de France

ChateauFique

In ‘t Mosterdzaadje speelt op zondag 22 januari om 15.00 uur de vier mansformatie Chateau Fique een programma met muziek van de “Hot Club de France”. Het zijn Jan van der Schaaf (gitaar/basgitaar), Tom Lenos (gitaar/zang), Fiel van der Veen (viool/mandoline) en Kees Heijliger (contrabas/gitaar/zang).
De in 1992 opgerichte groep speelt behalve de zigeunerjazz van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli ook ander jazzrepertoire inclusief zelf geschreven nummers.
In eigen beheer werden inmiddels twee CD’s uitgegeven. Aanvankelijk werd er voornamelijk gemusiceerd in besloten kring, maar de laatste jaren wordt met succes steeds meer het echte podium betreden. De Noord-Hollanders schitterden al in het openluchttheater in Bloemendaal, in het Kennemertheater in Beverwijk, de Stadsschouwburg in Haarlem, en nu wagen zij voor het eerst hun stappen ook in ’t Mosterdzaadje te zetten. Het belooft een gevarieerd concert te worden. Ze stralen het plezier uit waarmee ze hun muziek ten gehore brengen want dat is vooral de basis waarop ze samenwerken.

Reacties zijn afgesloten.