vrijdag 13 januari 2006 – 20.15 uur

DA VINCI DUO
Paul Kaiser – klarinet
Anne-Marie Bloemen – piano
Schumann, Brahms, Debussy (Rhapsodie),
Poulenc, Burgmüller

Klarinet en Piano, Het DaVinci Duo

Het DaVinci Duo

Een nieuw duo in ’t Mosterdzaadje. Het Da Vinci Duo met de pianiste Anne-Marie Bloemen en de klarinettist Paul Kaiser. Zij zijn op vrijdag 13 januari om 20.15 uur te beluisteren met een schitterend programma met muziek van Brahms, Debussy (Rhapsodie), Schumann en Lutoslawski.
Het concert opent én sluit met een sonate van Johannes Brahms. Die twee sonaten (opus 120-1 en opus 120-2) schreef Brahms in 1894 voor zijn vriend de klarinettist Richard Mühlfeld, waarvoor hij nog veel meer componeerde en waarmee een belangrijke aanvulling op het klarinetrepertoire ontstond. Veelvuldig voerde hij samen met Mühlfeld de sonates uit. Ook ten huize van Schumann wordt de muziek van Brahms gespeeld en het is geen toeval dat van Robert Schumann de Fantasiestücke op het programma staan. Van Claude Debussy wordt de Rhapsodie gespeeld. Een in 1910 geschreven werk dat diende als examenstuk op het Parijse Conservatorium en waarin de grenzen van wat mogelijk is op een klarinet opgezocht worden.
Net als bij Brahms en Schumann gaan de instrumenten in elkaar op, beelden ze als één verteller het verhaal uit. De Poolse componist Witold Lutoslwawski getuigt van een helder en fris geluid in zijn Dance Preludes. Mooie afwisseling van contrasterende emoties gebaseerd op Poolse volksliederen.
Het DaVinci Duo in 2003 opgericht nam deel aan het Kamermuziekfestival tussen Maas en Waal en kregen daar lessen van de Canadese klarinettist James Campbell. Ook werden zij gecoacht door de wereldberoemde Michael Collins. Paul Kaiser werkt als vertaler en interviewer voor het tijdschrift “De Klarinet”. Over het programma kan hij het publiek veel vertellen.

Reacties zijn afgesloten.