zondag 8 januari 2006 – 15.00 uur

VIOOL EN PIANO
Vanessa Vromans – viool
Patrick Hopper – piano
Franck, Enescu, Janáček

Patrick Hopper en Vanessa Vromans

Vanessa Vromans en Patrick Hopper

Op zondag 8 januari om 15.00 uur zijn de violiste Vanessa Vromans en de pianist Patrick Hopper te gast om het eerste middagconcert van 2006 in ’t Mosterdzaadje te verzorgen. En daar hebben ze een prachtig programma voor samengesteld met werk van César Franck, Enescu en Janáček.
De componist en organist César Franck droeg de inmiddels zeer beroemde vioolsonate als huwelijksgeschenk op aan zijn vriend, de buitengewoon virtuoze Belgische violist Ysaÿe. De luisteraar kan in de muziek ook het wel en wee van het huwelijk terughoren. De Roemeense componist Enescu, violist en pedagoog (de leraar van Yehudi Menuhin) is van het grootste belang voor muziekleven in Roemenië. Zijn stijl is romantisch en doortrokken van de Roemeense zigeunermuziek. Georges Enescu, een wonderkind, begon al op 7 jarige leeftijd aan zijn studie aan het Conservatorium van Wenen.
Zo veelzijdig als Patrick Hopper is zijn er niet veel. Als pianist studeerde hij cum laude af bij Naum Grubert, als organist is hij in Londen benoemd tot Fellow of the Royal College of Organists. Hij is gediplomeerd dirigent en is organist en dirigent bij de St. Antonius Abt in Scheveningen. Daarvoor schrijft hij zijn eigen composities die bekroond en wel ook in het buitenland worden uitgevoerd. Daarnaast heeft hij zijn leerlingen en verzorgd hij de website van ’t Mosterdzaadje. Hij is een veelgevraagd pianist en ook begeleider van vocalisten en speelt in kamermuziekverband.
Regelmatig staat hij op het podium met de violiste Vanessa Vromans die in 1995 uit Australië naar Nederland kwam en in Rotterdam behalve haar gewone studie ook Tango studeerde op de afdeling Wereldmuziek. Sinds een jaar is Vanessa Vromans verbonden aan het Hellendaal Instituut in Rotterdam. Een opleiding voor jong viool talent.

Reacties zijn afgesloten.