vrijdag 6 januari 2006 – 20.15 uur

DUO ACCORDÉON MÉLANCOLIQUE
Cherie de Boer & Jean-Pierre Guiran

Nieuwjaarsconcert — Duo Accordéon Mélancolique

Duo Accordéon Mélancolique

Op vrijdag 6 januari om 20.15 uur wordt het nieuwjaarsconcert in ’t Mosterdzaadje verzorgd door het Duo Accordéon Mélancolique. Na al het vuurwerk geklapper brengen Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran een programma dat Stilte heet.
Een aantal jaren geleden ontdekte het inmiddels behoorlijk beroemde accordeon echtpaar de voorname rol die stilte speelt in de muziek. De ogenschijnlijke tegenstelling, muziek en stilte, leidde tot een hergeboorte van hun speelstijl. Door de VPRO Radio uitgenodigd om rond dit thema een uur lang radio te maken, werkten zij dit inzicht uit tot een poëtisch muziekprogramma.
Gedichten en citaten uit de hele wereld en alle tijden spelen een belangrijke rol in hun programma. Samen met de eigen composities voor twee accordeons, wereldmuziek en klassieke composities, leidt dit tot een uniek concert.
Duo Accordéon Mélancolique hebben met hun spel in Nederland een behoorlijke bekendheid gekregen door hun CD’s, concerten en bladmuziek. Ook in Santpoort, waar ze met overweldigend succes het Dorpsfeest concert gaven. Hun muziek is regelmatig te horen bij TV en Radio documentaires. In Zweden werd in 1999 hun eerste CD uitgeroepen tot beste accordeon van het jaar. Een collega-muzikant zei ze een keer: “Wat komt er toch een lelijk geluid uit een accordeon, maar als je het weet te temmen dan is het ook weer zo vreselijk mooi”.

Reacties zijn afgesloten.