zondag 19 maart 2006 – 15.00 uur

PIANO & CELLO
Sergey Smirnov – piano
Dmitry Tsypkin – cello
Debussy, Kodály, Strawinsky

Sergey Smirnov en Dmitry Tsypkin in ‘t Mosterdzaadje

Op zondag 19 maart om 15.00 uur zijn de pianist Sergey Smirnov en de cellist Dmitry Tsypkin te gast in ’t Mosterdzaadje. Muzikaal gezien geen kleine jongens en ze noemen zichzelf “Big Stuff uit Belarus”. Hun programma ook geen lichte kost. Voor de pauze Préludes van Debussy voor piano solo en na de pauze de cello solo sonate van Kodály. Als duo Stravinsky.
Ze komen alle twee uit Minsk en werden daar in 1980 geboren. Na hun gedegen Wit-Russische muziekopleiding kregen ze na vele onderscheidingen de kans in het buitenland verder te studeren. Dmitry Tsypkin studeert sinds 2004 aan het Conservatoire Supérieur de Paris en Sergey Smirnov studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Naum Grubert. Vrienden die vanaf hun prille jeugd helemaal in de muziek zitten en nog steeds samen concerten geven. Vorig jaar waren zij eveneens in ’t Mosterdzaadje te beluisteren en kregen ze een bijzonder goede muziekrecensie.
Voor de pauze speelt Sergey Smirnov de Préludes uit het Eerste boek van Debussy. Na de pauze wordt de Sonate voor cello solo, opus 8 van Zoltán Kodály door Dmitry Tsypkin uitgevoerd. Het werk van voor en na de pauze is tussen 1910 en 1915 geschreven. Samen zullen ze de Suite Italienne van Stravinsky spelen.

Reacties zijn afgesloten.