vrijdag 21 april 2006 – 20.15 uur

DUO HARP EN PIANO
Vera Kool – harp
Johann de Jong – piano
Debussy

Harp en Piano

Vera Kool en Johann de Jong

De harpiste Vera Kool is op vrijdag 21 april om 20.15 uur te gast in ’t Mosterdzaadje. Haar sfeervolle programma staat geheel in het teken van de schilderachtige muziek van Claude Debussy.
Op dit moment is Vera Kool helemaal gespecialiseerd in het werk van de Franse componsit Claude Debussy. Zij arrangeerde de Préludes voor de harp en bewerkte de muziek voor twee piano’s voor harp en piano. Zij neemt daartoe haar partner, de pianist Johann de Jong mee. Ook bij de dansen doet hij de pianobegeleiding.
In het kader van haar specialisatie in het werk van Debussy maakte Vera Kool een studiereis naar Frankrijk en bezocht de harpiste Marie-Claire Jamet.
Vera Kool, die regelmatig bij deelname aan concoursen in de prijzen viel, studeert momenteel bij Erika Waardenburg voor de Voortgezette Kunstopleiding Muziek in Utrecht. Naast haar studie begeleidt de harpiste kamerkoren en remplaceert ze in verschillende orkesten. Ook is Vera Kool harpdocente en is het lesgeven van haar een passie. Ze is bestuurslid van de Nederlandse Folk Harp Vereniging, waar zij activiteiten en workshops voor organiseert.

Reacties zijn afgesloten.