vrijdag 14 april 2006 – 20.15 uur

Goede Vrijdag

GOEDE VRIJDAG CONCERT
Sara Crombach – piano
Vladislaw Warenberg – cello
o.a. Bach

Sfeervolle cello en piano met teksten uit Dokter Zjivago

Vladislav Warenberg

Vrijdagavond 14 april om 20.15 uur treden in ’t Mosterdzaadje op de pianiste Sara Crombach en de cellist Vladislav Warenberg. Ze voeren uit: Bach, Schumann, Rimski-Korsakov, Fauré en Franck. Tussen de muziekstukken door leest Sara Crombach gedichten van Boris Pasternak uit zijn boek Dokter Zjivago.
Indachtig Goede Vrijdag hebben ze een mooi passend programma samengesteld. Geopend wordt met de weemoedige tweede cello suite van Bach, een sterk begin met bezinnend karakter.Dan volgt de Romantische poëzie van Schumann in zijn Fantasiestücke. Grote intimiteit gaat gepaard met vlammende vurigheid, in alles proef je de dichter aan het klavier. Van Rimski-Korsakov wordt eveneens voor cello en piano ‘Hymne aan de Zon’ uitgevoerd. Na de pauze twee hoogtepunten uit de Franse Romantiek. De Élégie van Fauré en de onvolprezen meesterlijke sonate van César Franck. Een orgie van harmonieën, aangrijpende dramatiek en een ode aan de liefde.

Sara Crombach

Tussen de muziek in heeft Sara Crombach een aantal gedichten bij elkaar gezocht uit het boek van Dokter Zjivago van Boris Pasternak. Deze poëzie behoort tot de Symbolische Russische stroming en werd kort na de revolutie geschreven. Zjivago betekent ‘de Levende’ en er wordt een vergelijking met Christus in gemaakt. Ze heeft het allemaal zeer doordacht, Sara immers is bijna afgestudeerd in de Russchische taal en literatuur. Dat naast haar vele optredens als pianiste en kamermuziekspeler. Met Vladislav Warenberg vormt ze al meer dan tien jaar een vast duo. Deze cellist geboren en getogen in Sint-Petersburg woont al dertig jaar in Nederland en is verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Voor hem geen dag zonder Bach.
Omdat Sara Crombach veel in Rusland vertoefde de laatste jaren, waar zij o.a. les gaf aan weeskinderen in Azerbajdzjan, hebben we haar even moeten missen in ’t Mosterdzaadje, maar met haar optreden in maart veroverde ze direct weer haar publiek en belooft haar concert met Vladislav een heel goede vrijdag te worden.

Reacties zijn afgesloten.