zondag 9 april 2006 – 15.00 uur

HET BONE BRASS ENSEMBLE
TROMBONE KWARTET
Jan Jager, Jan Bults,
Tjark Jan Wierenga, Wessel Bruggink

Het Bone Brass Ensemble in ‘t Mosterdzaadje

Het Bone Brass Ensemble

Ze komen uit Groningen naar Santpoort om op zondag 9 april om 15.00 uur het publiek daar te laten kennismaken met de heel bijzondere samenklank van drie tenortrombones en één bastrombone. Het Bone Brass Ensemble is een uniek Nederlands kamermuziek gezelschap bestaande uit de trombonisten Jan Jager, Jan Bults, Tjark Jan Wierenga en Wessel Bruggink. Het programma omvat Bach, Telemann, Schubert, Bruckner, Mendelssohn, Holst, Bernstein (West Side Story).
Toen na jarenlange samenwerking in verschillende orkesten de trombonisten in 1997 besloten in klein verband een ensemble te vormen deden ze dat als doel de trombone als solo instrument in al zijn facetten te laten horen bij een breder publiek. En zelfs in ’t Mosterdzaadje was nooit eerder een kwartet van trombones te beluisteren.
In tegenstelling tot alle vooroordelen bij een kamermuziekpubliek is de trombone niet gewoon een toeter, maar beschikt het instrument over een sterk vocaal karakter. Componisten gebruikten de trombone dan ook als ondersteuning van zangstemmen en op het programma staan werken die van oorsprong bedoeld zijn voor koor. (Mendelssohn — ‘Beati Mortui’ en van Bruckner ‘Christus factus est’).
Die vocale lijn trekken ze door naar recentere componisten zoals Bernstein waarvan uit de legendarische ‘West Side Story’ gespeeld gaat worden. Daarin komen wederom het vocale en lyrische karakter van de trombone optimaal tot uiting.
Een uitstapje ook naar het lichtere genre waarin de trombone het erg goed doet in een jazzy/ballad achtig sfeertje. Hoe virtuoos en speels de trombone kan klinken blijkt uit het arrangement van ‘Cerveny Tulipan’ dat één van de trombonisten maakte.
Schuwt het onbekende niet, laat u verrassen door een paar bijzonder professionele en gepassioneerde trombonisten uit het hoge noorden van Nederland.
Zie ook www.bonebrass.nl

Reacties zijn afgesloten.