zaterdag 8 april 2006 – 14.30 én 16.00 uur

FAMILIEVOORSTELLING (vanaf 6 jaar)
“VERTELLUS”
De Tondeldoos en andere sprookjes van Hans Christiaan Andersen, verteld door Erik van Dort
i.s.m. het Vertellus Strijkkwartet

Sprookjes van Andersen in ’t Mosterdzaadje

Vertellus
Erik van Dort

Op zaterdagmiddag 8 april worden er in ’t Mosterdzaadje om 14.30 uur en 16.00 uur twee bijzondere voorstellingen gegeven geschikt voor mensen van 6 tot 100 jaar. Eric van Dort is verhalenverteller en in deze voorstelling van “De Tondeldoos” worden zijn verhalen begeleid door het Vertellus Strijkkwartet. Een unieke combinatie die iedereen in vervoering brengt.
Stichting Vertellus uit Bedum heeft al tientallen optredens gedaan in Groningen op scholen en in theaters. Met enorm veel succes, want de reacties van de kinderen liegen er niet om. “Eerst dacht ik : wat saai een sprookjesverteller, maar toen ik het had gezien dacht ik er heel anders over! Erik van Dort kon heel goed vertellen. Daarom bleef je de hele tijd kijken en luisteren.” Dankzij een subsidie kan Stichting Vertellus nu met de verteltheatervoorstelling ‘de Tondeldoos’ en andere verhalen van Hans Christiaan Andersen op tournee.

Het strijkkwartet speelt de speciaal voor deze voorstelling gecomponeerde muziek van Gijs Philip van Schaik. Hij is behalve componist ook violist en speelt in het kwartet mee. De andere leden van dit professionele ensemble zijn Arjen Beintema (viool), Alexandra Vierkant (cello) en Martin Manak (altviool). De kostuums zijn van Alette Vleems en de regie is in handen van Karel Baracs.

”Een doodgewone soldaat komt terug van de oorlog en ontmoet een heks. Ze geeft hem een Tondeldoos met magische krachten. In een stadje, met een wonderlijk bouwwerk van metershoge muren en geen ingang, hoort hij dat er een prinses woont die is opgesloten omdat haar ouders bang zijn dat ze zal trouwen met een doodgewone soldaat. Daar wil hij meer van weten”.

Het belooft voor jong en oud een onvergetelijke voorstelling te worden. Voor meer informatie zie www.vertellus.nl
Als uitzondering wordt i.p.v. vrijwillige bijdrage een entree gevraagd van €3,50 voor kinderen en €5,- voor volwassenen.

Reacties zijn afgesloten.