vrijdag 7 april 2006 – 20.15 uur

PIANO EN VIOOL
Sander Sittig – piano
Benjamin Scherer Quesada – viool
Beethoven (Kreutzersonate) en Franck

IJzeren repertoire voor viool en piano

Benjamin Scherer Quesada

Op vrijdag 7 april om 20.15 uur treden in ’t Mosterdzaadje op de violist Benjamin Scherer Quesada en de pianist Sander Sittig. Zij hebben een programma samengesteld met de twee onbetwiste hoogtepunten uit het viool-piano-repertoire: De Kreutzersonate van Ludwig van Beethoven en de Sonate van César Franck.
In beide stukken worden alle kanten van het leven in muziek uitgedrukt: tragiek en opperst geluk, de worsteling met het leven en de speelsheid er mee. Dit alles naast en soms door elkaar in een ononderbroken stroom van prachtige melodieën en harmonieën. Beide componisten waren meesters op het klavier en componeerden deze sonates voor vioolvirtuozen waardoor ze zich geen enkele beperking hoefden op te leggen en de allerhoogste eisen aan techniek en klank van de instrumenten konden stellen. Muziek die in goede handen is van deze top muzikanten.
De violist Benjamin Scherer Quesada maakt zijn debuut in Santpoort, Sander Sittig daar en tegen is sinds 1984 elk seizoen te beluisteren. In het begin als student van het Sweelinck Conservatorium, – raspaardje uit de stal van Jan Wijn – nu als docent Kamermuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Toen werd hij gejureerd bij deelname aan concoursen, nu zit hij zelf in de jury bij nationale en internationale concoursen.

Sander Sittig

Benjamin Scherer Quesada is het levende bewijs dat muziek geen grenzen kent. Als zoon van een Duitse vader en een Spaanse moeder studeerde hij bij enkele van de bekendste Russische en Nederlandse pedagogen; Zakhar Bron, Ilya Grubert en Herman Krebbers. Hij werd geselecteerd voor de prestigieuze Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest en is lid van het Nederlands Kamerorkest. Met het Blaeu Kwartet maakte hij concertreizen door Spanje en de Verenigde Staten. Samen met Sander Sittig trad hij eerder op in Spanje. Benjamin bespeelt een viool van de Italiaanse 18e eeuwse bouwer Giuseppe Gagliano, die hem ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.
Sander Sittig speelt dit seizoen in het Concertgebouw en de Beurs van Berlage in Amsterdam, in Vredenburg en in Zürich, Bologna en Chicago. Zijn repertoire loopt van Bach tot Ten Holt, van wie hij Incantatie IV in première bracht en op CD zette.

Reacties zijn afgesloten.