zondag 11 juni 2006 – 15.00 uur

MUZIKALE WONDERKINDEREN
Tim Brackman – viool
Anne Brackman – piano, fluit
Lara Baev – viool

Slot concert met Muzikale Wonderkinderen

Het slotconcert van ’t Mosterdzaadje staat dit jaar in het teken van Jong Talent. Op zondag 11 juni om 15.00 uur treden op Lara Baev (1990), Tim Brackman (1993) en Anne Brackman (1995). Kinderen die hun leven wijden aan muziek en daar alles voor over hebben. De waarborg voor het behoud van klassieke muziek op het podium. Kunst die niet verloren mag gaan.

Lara Baev

Alledrie bleken ze als kleuter over een grote muzikale begaafdheid te beschikken. Wonderkinderen dus, die van hun ouders de eerste lessen kregen. Zoals Lara Baev die van haar moeder de pianiste Sanja Danis pianolessen kreeg en door haar vader Alexander Baev gevormd werd in het vioolspel. Tim en Anne Brackman zijn eveneens muzikaal erfelijk ‘belast’. De naam Brackman spreekt al boekdelen, dat in combinatie met de fluitiste en moeder Josine Brackman- Pijnacker Hordijk resulteert zelfs bij Anne in een dubbeltalent van fluit en piano.
Voor jonge talenten bestaan al heel lang concoursen. Het aardige is dat je die kunt winnen, zoals ook Lara, Tim en Anne dat deden. De concerten die daarop volgen zijn altijd gedeelde concerten. In die luttele minuten krijg je niet de kans een concert te dragen, je wilt het publiek immers met de muziek die jou inspireerde iets vertellen. 

Anne en Tim Brackman

Momenteel is er wel een grotere belangstelling voor het jonge talent zoals ook blijkt uit de film van Roel van Dalen: “Help, ik heb talent”. Maria João Pirez constateert: “Ieder groot kunstenaar onthoud hoe hij was als 10 jarige. Iemand die niet meer zijn kindzijn kan herinneren is geen groot kunstenaar”.
Lara Baev zit in het vierde van het Gymnasium in Hilversum. Zij krijgt les van Valentin Zhuk. Zij speelt Bach (solo) en Saint-Saëns begeleid door haar moeder.
Tim Brackman heeft les van Julia Veerling en Jeroen de Groot. Hij treedt op met het Groot Entrée Orkest dat gecoacht wordt door leden van het Concertgebouworkest. Solistisch treedt hij op met oom Jaap Brackman (piano) en zijn zusje Anne. Tim gaat na de zomervakantie naar het Vossius Gymnasium. Hij voert uit Smetana (aus der Heimat), Kreisler, Fauré (begeleid door Jaap Brackman). Met Anne samen Massenet en Draskoczy.
Anne Brackman zit in groep 7 van de Amsterdamse Montessori School. Na de zomer gaat zij studeren bij de fluitiste Abbie de Quant. Pianolessen kreeg ze eerst van Oma Frieda Brackman en nu van Bernd Brackman. Anne speelt van Debussy “Children’s corner” voor piano. Als fluitiste doet ze samen met Jaap Brackman de Ballade van Reinecke.
Met dit concert willen wij vooral ook stilstaan bij de inspanningen die vrijwel alle ouders zich moeten getroosten om een kind met talent de kansen te geven zich te ontplooien. Al die goede muzikanten die een heel seizoen in ’t Mosterdzaadje de revue hebben gepasseerd zijn zo begonnen. Muziek als levenswerk, waar wij als publiek dankbaar van mogen genieten.

Reacties zijn afgesloten.