zondag 24 september 2006 – 15.00 uur

VALTER ZINGT BREL
Robert Valter – zang
André Vrolijk – accordéon
Jasper Teule – bas

Robert Valter zingt Jacques Brel

Robert Valter

Op zondag 24 september om 15.00 uur zal Robert Valter (zang en piano) samen met André Vrolijk (accordeon) en Jasper Teule (contrabas) in ’t Mosterdzaadje het repertoire van Jacques Brel vertolken. ‘Ne me quitte pas’, ‘Marieke’, ‘De Nuttelozen van de nacht’…tijdloos, rebels en romantisch.
Valter is bij uitstek vertolker van Jacques Brel. Samen met André Vrolijk en Jasper Teule brengt hij het repertoire van Brel op eigen wijze. Absoluut Brel, maar toch anders. Valter heeft een arsenaal aan anekdotes en achtergrondinformatie paraat, waardoor de teksten, maar ook het leven van Brel nog meer tot ieders verbeelding spreken.

Het Robert Valter Trio

Valter zijn warme en volle stemgeluid, zijn feilloze beheersing van de Franse taal, zijn amusante en losse manier van vertellen, ondersteund door het virtuoze spel van Vrolijk en Teule, maken dit optreden tot een groot feest. Een programma met teksten over liefde, vriendschap, drank, dood en het vlakke land van Vlaand’ren. Brel was een echte Bourgondiër, die zich laafde aan de geneugten des levens.
Robert Valter zong hoofdrollen in musicals als ‘Cyrano de Bergerac’, ‘The Phantom of the Opera’ en ‘Les Misérables’. Gedwongen door zijn visuele handicap maakt hij de overstap naar de kleinkunst. In ’t Mosterdzaadje kent hij na zoveel jaren de weg blindelings en kijken bezoekers halsreikend naar hem en zijn muzikanten uit.

Reacties zijn afgesloten.