vrijdag 22 september 2006 – 20.15 uur

SAXOFOON EN PIANO
Ties mellema – saxofoon
Wijnand van Klaveren – piano
Louis van Dijk, Mendelssohn, Fauré, van Klaveren

Saxofoon-Piano duo van grote klasse

Ties Mellema
en Wijnand van Klaveren

Op vrijdag 22 september om 20.15 uur treden in ’t Mosterdzaadje op het beroemde saxofoon/pianoduo Ties Mellema en Wijnand van Klaveren. Zij spelen werken van Paul Creston, Louis van Dijk, Wijnand van Klaveren en Felix Mendelssohn.
Tien jaar geleden vonden deze twee onstuimige musici elkaar op het Conservatorium van Amsterdam. Het tweetal groeide uit tot een zeer succesvol duo. Hun handelsmerken zijn de aanhoudende zoektocht naar nieuw repertoire maar bovenal geïnspireerd samenspel. In oktober 2001 speelde het duo ter gelegenheid van de verjaardag van Louis van Dijk in het Concertgebouw een sonate van Wijnand van Klaveren. Samen traden ze op in binnen- en buitenland, vielen in de prijzen (o.a de vriendenkrans van het Concertgebouw), werden graag geziene gasten op grote podia en kwam in 2004 hun eerste CD uit (DUOS for saxophone and piano). In datzelfde jaar traden zijn op voor een publiek van 20.000 man tijdens het Prinsengrachtconcert. Vorig jaar maakten zij tournee langs verscheidene zalen in Nederland in de Jong Talent-serie “Het Debuut”.
Louis van Dijk over Ties Mellema/Wijnand van Klaveren: “Als uitzonderlijk talent hand in hand gaat met bevlogen gedrevenheid, kun je rustig spreken van een benijdenswaardige coïncidentie”. Behalve met onderscheiding voor originaliteit in de breedste zin afgestudeerd pianist is Wijnand van Klaveren eveneens befaamd organist en componist. Hij schreef composities en bewerkingen voor gerenommeerde ensembles en musici in Nederland en daarbuiten. Zijn muziek is op CD vastgelegd.
Ties Mellema speelt als solist en het door hem opgerichte Amstel Saxophone Quartet (ASQ) over de hele wereld. Hij studeerde met onderscheiding af bij Arno Bornkamp en studeerde tevens in Stockholm en Bordeaux. Thans is hij ook buiten Nederland een graag geziene gast als solist en masterclassdocent. “De vaandeldrager van de nieuwe generatie saxofonisten in Nederland”, zo noemde de AVRO Ties Mellema. Zijn nieuwe solo CD heet Grab it! en is via zijn website www.tiesmellema.nl te bestellen.

Reacties zijn afgesloten.