woensdag 20 september 2006 – 20.15 uur

UIT CUBA
Eva Griñán – de GOUDEN STEM uit Santiago de Cuba
EL MAESTRO Gabino Jardines – gitaar
Traditionele Cubaanse muziek,
van Danzon en Son, via Bolero naar Guaracha en Guajira

Extra concert — Authentieke Cubaanse Muziek

Eva Griñán

Op woensdagavond 20 september om 20.15 uur is in ’t Mosterdzaadje een extra concert ingelast voor een optreden van twee geweldige muzikanten uit Cuba. Zangeres Eva de la Caridad Griñán Gonzalez en gitarist Gabino Jardines Cisneros. De zang en gitaar stijl van deze muzikanten is de meest pure vorm van de authentieke Cubaanse muziek traditie. Prachtige Bolero’s, Danzón, Canción, Guaracha en Son stijlen.

Gabino Jardines

La Voz de Oro”, de gouden stem uit Cuba, zo wordt de zangeres Eva Griñán genoemd. Haar vaste gitarist Gabino Jardines is in Santiago de Cuba beter bekend als “El Maestro”. Beiden zijn geboren en getogen in Santiago de Cuba en daar werkzaam aan de muziekschool. Beiden ontvingen van het nationaal muziekinstituut de hoogste onderscheidingen en classificaties.
Zij zijn bekend door hun optredens in het befaamde “Casa de la Trova” (muziekhuis van de troubadours) in Santiago de Cuba. Daar wordt de authentieke Trova muziek uit het oosten van Cuba gespeeld.
Eva Griñán (1946) is een unieke zangeres die al 36 jaar ervaring als kunstenares met zich mee draagt. Ze was internationaal in vele landen te gast en weet met haar stem en sterke podiumuitstraling elk publiek aan haar voeten te krijgen.

El maestro Gabino Jardines (1947) werd op grond van zijn uitmuntende gitaarspel en grote muzikale begaafdheid door het Cubaanse Muziekinstituut als professioneel muzikant van de eerste categorie aangesteld. Zijn onwaarschijnlijke vingervlugheid en uitdrukkingskracht maakt deze gitarist tot reisdoel van veel buitenlandse muzikanten die bij Gabino Jardines traditionele Cubaanse muziek willen studeren. Hij is verbonden aan de “Casa de la Trova”, (het beroemdste muziekcafé in de wereld) waar hij sinds 1999 zeer veel muzikanten begeleidt. Samen met Eva Griñán maakte hij tournees door talrijke Latijns-Amerikaanse en Europese landen. Voor het eerst nu in Nederland.

Reacties zijn afgesloten.