vrijdag 15 september 2006 – 20.15 uur

PIANORECITAL
Bernd Brackman
Schubert, Mozart, Schumann

Pianorecital Bernd Brackman

Bernd Brackman

Vrijdag 15 september om 20.15 uur zal de pianist Bernd Brackman een pracht van een programma, waarin hij een drietal meesterwerken onder de aandacht brengt. Voor de pauze Schubert en daarna Mozart en Schumann.
Het is de laatste sonate van Schubert, een monument van zangerigheid en gevoel. De Sonate in Bes, het staat als een paleis, want het duurt wel even om alle kamers door te komen.
De Rondo in a-klein van Mozart, hij schreef het in één dag, is een kort werk waarin zijn totale meesterschap in miniatuur wordt samengebald, dat, met een weemoed waartoe alleen Mozart toe in staat is.
Besloten wordt met de Fantasie van Schumann. Het is een eerbetoon aan Beethoven en opgedragen aan de liefde. De muziek is gedeeltelijk gebaseerd op een lied van Beethoven: “An die Ferne Geliebte”. In het geval van Schumann de liefde voor Clara Wieck.
Waar de meeste muzikanten na de zomer even op gang moeten komen, gebruikt Bernd Brackman de vakantie periode om hard te studeren. Dat blijkt ook wel uit zijn programma dat hij zoals gebruikelijk zonder een noot bladmuziek voor zijn neus gaat uitvoeren.
Momenteel heeft Bernd, naast Maurice van Schoonhoven, nog een paar bijzondere talenten onder zijn hoede en assisteert hij de wereldberoemde pianiste Maria João Pirez in haar lespraktijk. Het is een groot genoegen deze briljante pianist aan het werk te zien en te horen.

Reacties zijn afgesloten.