vrijdag 13 oktober 2006 – 20.15 uur

PIANORECITAL
Menachem Har-Zahav
Chopin, Beethoven (Waldstein) Gershwin, Liszt/Har-Zahav

Menachem Har-Zahav

Menachem Har-Zahav

Op vrijdag 13 oktober om 20.15 uur geeft in ’t Mosterdzaadje de uit Amerika afkomstige en thans in Duitsland wonende meesterpianist Menachem Har-Zahav een prachtig concert met werken van Chopin, Beethoven (Waldsteinsonate), Gershwin en een door de pianist zelf gemaakt solo arrangement van de Totentanz van Liszt.
Hij wordt een duivelskunstenaar genoemd die met een onvoorstelbare techniek zijn publiek in de ban van de muziek brengt. Menachem Har-Zahav kwam vorig jaar via de website uit nieuwsgierigheid naar het Santpoortse Mosterdzaadje toe. De ontvangst, de entourage, het enthousiasme van het publiek bracht hem ook dit seizoen naar Holland. Tientallen recensies uit Duitsland beschrijven zijn bijzondere kwaliteiten als pianist: Virtuoos en poëtisch, een dramatisch spektakel, een fascinerende belevenis van sfeer en klankkleur, “Musikalische Extraklasse…”
Van Chopin speelt hij een Prélude, een Polonaise de Tarantelle. Van Beethoven de beroemde Waldsteinsonate en Rhapsody in Blue van Gershwin. Van Liszt bewerkte hij de “Totentanz” voor piano en orkest voor pianosolo. Angstaanjagende muziek vol vertwijfeling en macabere passages waarin je de beenderen hoort rammelen. Muziek die dwars door je heen gaat. Zoals in een recensie staat “…ein Erlebnis, das in Erinnerinung bleiben wird”.
Menachem Har-Zahav (Kentucky) behaalde in Missouri zijn diploma’s en kreeg tal van onderscheidingen. Hij reisde als solist door de USA en Europa.
Op 26 jarige leeftijd werd Menachem Har-Zahav directeur van een Conservatorium in Amerika. Hij gaf deze baan op om aan zijn eigen uitvoeringspraktijk vorm te geven. Hij vertrok naar Engeland en woont thans in Duitsland waar hij steeds meer concerten gaat geven en er inmiddels drie CD’s van hem verschenen.

Reacties zijn afgesloten.