vrijdag 17 november 2006 – 20.15 uur

“CUMULUS”
AMSTERDAMS MUZIKAAL KWARTET
Marie Anne Pak, Ien van Duijnhoven, Marcel Snijders, Maddie Starreveld
Eigenwijze, Nederlandstalige kleinkunst

Cumulus in ’t Mosterdzaadje

Cumulus

Op vrijdag 17 november om 20.15 uur is het Amsterdamse kwartet Cumulus te gast in ’t Mosterdzaadje. Drie zangers die af en toe ook spelen, een pianiste die af en toe ook zingt…eigenwijze Nederlandstalige Kleinkunst met zelf geschreven teksten, maar ook muziek op gedichten van o.a. Paul van Ostaijen, Willem Wilmink, Jules Deelder. Cumulus bestaat uit: Marie Anne Pak, Ien van Duijnhoven, Marcel Snyders en Maddie Starreveld.
Zij maakten hun debuut in 2004 in ’t Mosterdzaadje en hun optreden staat menigeen nog helder voor de geest. Hun theatrale en originele presentatie was een groot succes. Ontroerend, hilarisch en zeer muzikaal. Nu dus weer terug met een nieuw repertoire.
Cumulus begon als a capella vocaal ensemble, maar groeide uit tot een kwartet waarin meer gebeurt dan zang alleen. Veel van de muziek en Nederlandstalige teksten zijn van eigen hand, maar Cumulus zoekt ook inspiratie bij Nederlandse schrijvers en dichters. Zo zingt Cumulus op teksten van Daan Zonderland, Wim Sonneveld, Jelle de Vries, Liselore Gerritsen. Er klinkt muziek van Johannes Röntgen, Harrie Bannink en Antoine Oomen.
De bestaande liedjes die Cumulus zingt worden afgestoft en in een nieuw jasje gestoken. Mocht er toch een enkel lied uit de hoek van levenslied of smartlap komen, dan zal Cumulus daar toch iets anders van maken.

Reacties zijn afgesloten.