vrijdag 10 november 2006 – 20.15 uur

PIANORECITAL
Sander Sittig
Haydn, Mozart, Beethoven en Chopin

De onvergetelijke melodieën van Beethoven en verrukkelijke muziek van Chopin

Sander Sittig

De concertpianist Sander Sittig, die steeds vaker zijn opwachting maakt in het Concertgebouw, De Doelen en Vredenburg en ook vaste gast is op buitenlandse podia, blijft ’t Mosterdzaadje trouw. Op vrijdag 10 november om 20.15 uur speelt hij een programma met vier van zijn lievelingscomponisten. Haydn, Mozart, Beethoven en Chopin.

Het contrast tussen de twee grote klassieke meesters Haydn en Mozart krijgt gestalte in een sonate van Mozart waarin lyriek overheerst en een grillige, geestige, orkestrale sonate van Haydn.

Beethovens veelzijdigheid blijkt uit de Sonate op. 90 waarvan de twee delen als dag en nacht lijken te verschillen: het eerste deel in typische Beethovenstijl opgebouwd als een aaneenschakeling van korte motieven, het tweede op Schubert anticiperend met een steeds weer herhaalde, even simpele als onvergetelijke melodie. Sander Sittig besluit zijn optreden met verrukkelijke muziek van de grootste pianocomponist Chopin.

Sander Sittig is verbonden aan zomercursussen in Zwitserland en Italië. Bekende musici verkiezen hem als partner bij belangrijke optredens en concoursen; zo speelde hij met Liza Ferschtman op het Prinsengrachtconcert en nam hij 4 CD’s op met de violiste Yvonne Smeulers.

Reacties zijn afgesloten.