zondag 7 april 2019 – 15.00 uur

GITAAR TRIO DEBU
Eva Aukes, Bas Gaakeer en Ward Reijmerink
eigen bewerkingen van muziek van Claude Debussy

T R I O D E B U

Trio DEBU

Het gitaartrio TRIO DEBU speelt op zondag 7 april om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje een programma waarin de muziek van Claude Debussy centraal staat. Dit jonge, enthousiaste gitaartrio uit Amsterdam bestaat uit Eva Aukes, Bas Gaakeer en Ward Reijmerink. Ze hebben zich exclusief toegelegd op de bewerking en vertolking van de muziek van Claude Debussy. Tijdens het concert geven ze een toelichting. Waarom hebben ze voor sommige stukken gekozen? Hoe arrangeer je impressionistische pianomuziek voor drie gitaren? Op een enthousiaste manier nemen ze het publiek mee in hun visie op de wereld van Debussy.

Debussy heeft nooit muziek gecomponeerd voor de gitaar, terwijl hij wel die ambitie koesterde. Hij nodigde op een avond een bekend gitarist uit om de mogelijkheden van de gitaar te verkennen, maar de gitarist kwam echter nooit opdagen.

Ter gelegenheid van het 100e sterfjaar van Debussy in 2018 heeft TRIO DEBU zelf maar een programma samengesteld en gearrangeerd met bekende, maar ook obscure pianowerken. Een frisse vertaling door liefhebbers.

Beschouw TRIO DEBU als de uitkomst van een avond die nooit heeft plaatsgevonden. Ze brengen een hommage aan de gitaarliteratuur door er zelf een bijdrage aan te doen.

Meer informatie:

www.facebook.com/triodebu

www.instagram.com/debuguitartrio

Reacties zijn afgesloten.