vrijdag 22 december 2006 – 20.15 uur

DUO ACCORDÉON MÉLANCOLIQUE
Jean-Pierre Guiran & Cherie de Boer
Kerstconcert met gedichten en citaten.
Winters, Warm en Glühwein.

Duo Accordéon Mélancolique in Kerstsferen

Duo Accordéon Mélancolique

Vrijdag 22 december om 20.15 uur zal het Duo Accordéon Mélancolique in ’t Mosterdzaadje een programma waarin behalve de muziek van de accordeons ook ruimte is voor gedichten en citaten in de sfeer van Kerst. Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer brengen eigen composities en muziek uit alle windstreken.
De muziek van hun nieuwe CD “Le Nid Aimé” of te wel Het Beminde Nest is momenteel regelmatig te beluisteren tussen de klassieke werken door op Radiostation Classic FM. En de VPRO besteedde vorig jaar een heel programma aan de muziek van het inmiddels toch wel erg beroemde duo. Hun nieuwe CD werd, net als eerdere, goed ontvangen. Het is de eigenheid van dit duo dat de mensen zo aanspreekt. Hun eigen geschreven composities, maar ook muziek uit alle windstreken. Zuid-Amerikaans, Frans musettes, Italiaanse volksmuziek, Antilliaanse walsjes, Krontjong melodieën, Joods en Grieks, Zigeuner Romantica, Texmex…altijd klinkt daar pure, landelijke schoonheid door in heerlijke wereldmuziek. De stilte speelt in hun muziek een rol. Een gedicht:

Op Zoek

Misschien zoek ik de stilte
Het einde van het geluid
Een stilte die zo stil is
Dat je haar haast kunt horen

Ik weet niet wat ik zo
Het is zo moeilijk uit te leggen
Het is niet iets of iemand
En niet wie of wat

Misschien is het
De ik van mij
De ik in ik
De ik van jou
De jij in mij

(fragment uit het gedicht ‘Op Zoek’ van Tjeerd Buwe, uit de bundel “Van Vandaag op Morgen”)

Reacties zijn afgesloten.