zondag 17 december 2006 – 15.00 uur

BAEV FAMILIE EN ANTON ISTOMIN
Lara Baev – viool
Sanja Danis – piano
Alexander Baev – viool
Anton Istomin – cello
Kreisler, Paganini en Beethoven trio “Erzherzog”

Pianotrio van Beethoven

Alexander, Sanja en Anton

Op zondag 17 december om 15.00 uur treden in ’t Mosterdzaadje op muziek familie Baev, bestaande uit Alexander en Lara viool, Sanja – piano en toegevoegd de cellist Anton Istomin. Voor de pauze is het Lara die met haar moeder Tartini/Kreisler en Paganini speelt. Na de pauze het “Erzherzog trio” van Beethoven.
De beroemde violist Fritz Kreisler bewerkte de “Duivelstrilsonate” van Tartini voor viool en piano. Het verhaal over de oorsprong van Tartini’s werk is een droom waarin een duivel verscheen. Duivels moeilijk is het stuk in ieder geval, maar Lara (16 jaar) die in het voetspoor van haar vader treedt op het gebied van virtuositeit zal er in laten horen hoe ze elk concert nog beter wordt. Paganini, waarvan ze een deel uit het eerste concert gaat spelen, werd als violist ook met de duivel geassocieerd. Een duivelskunstenaar werd hij genoemd.

Lara Baev

Het “Erzherzog-trio” van Beethoven is de keus van Sanja Danis. Het is deze dag haar verjaardag en ze wilde vooral mooie en ook vrolijke muziek spelen om het te vieren. Ze hoorde dit pianotrio voor het eerst sinds lange tijd toen ze van de zomer terugkeerde naar haar oude woning in Sarajevo. Daar vond zij de grammofoonplaat en was onder de indruk van wat muziek met een mens kan doen. Anton Istomin, goede vriend en cellist van het Radio Philharmonisch orkest wilde graag zijn medewerking verlenen. Wie dit trio eerder heeft horen musiceren weet dat het een bijzondere gebeurtenis is dit samenspel mee te mogen maken.

Reacties zijn afgesloten.