vrijdag 15 december 2006 – 20.15 uur

PIANORECITAL
Alexander Drozdov
Chopin, Tsjaikovsky

Alexander Drozdov

Alexander Drozdov

De pianist Alexander Drozdov geeft op vrijdag 15 december om 20.15 uur een concert in ’t Mosterdzaadje. Deze jonge pianist schittert nog steeds in de theatervoorstelling “Chopin”, dat volle zalen trekt en waarin hij naast Yvonne van der Hurk als Sand, de rol van Chopin weergaloos goed muzikaal vertolkt. In ’t Mosterdzaadje voert hij behalve Chopin ook de ‘Mondschein’ sonate van Beethoven uit. Na de pauze Tsjaikovsky, Ravel en Escher.
Alexander Drozdov wordt binnen internationale vakkringen als een belofte voor de toekomst beschouwd. Hij onderscheidt zich van andere jonge Russische pianisten door zijn artistieke openheid en belangstelling voor de westerse benadering van werken uit de klassieke muziek.
Alexander Drozdaov studeerde in Moskou bij Vladimir Tropp. In 2002 behaalde hij zijn einddiploma. Hij werd geselecteerd voor studie bij Robert Weirich in de U.S.A. Sinds 2003 studeert hij in Nederland, vanaf dit jaar bij Jan Wijn. Zowel in Rusland als in andere Europese landen treedt hij op in bekende en prestigieuze zalen. Eveneens werd hij prijswinnaar op veel internationale concoursen. Bij de Parade in ’s Hertogenbosch werd hij uitverkoren door het publiek als allerbeste pianist. En die is nu, voor de tweede keer, te gast in ’t Mosterdzaadje.
Zie voor meer informatie www.drozdov.nl

Reacties zijn afgesloten.