zondag 10 december 2006 – 15.00 uur

VIOOL EN PIANO
Helma Leenhouts – viool
Jan Hooijtink – piano
Schubert, Debussy, Takemitsu, Grieg

Helma Leenhouts en Jan Hoijtink met oorstrelend programma

Helma Leenhouts en Jan Hooijtink

Op zondag 10 december om 15.00 uur zijn in ’t Mosterdzaadje te gast de violiste Helma Leenhouts en de pianist Jan Hoijtink. Zij voeren werk uit van Schubert, Debussy, Takemitsu en Grieg.
Behalve dat Helma en Jan een duo vormen dat al vanaf hun conservatorium tijd samenspeelt, vormen ze ook in het leven een duo dat het ouderschap deelt. Beiden hebben een druk muziekleven, maar voor het samenspel in kamermuziek vinden ze altijd weer tijd. Iets wat ze buitengewoon goed doen en van begin tot eind boeiend blijft. Met het programma zoals ze dit keer hebben samengesteld worden alle oren gestreeld.
Ze openen met een sonatine van Schubert waarin de fraaie liedkunst van deze componist duidelijk te horen is. De sonate van Debussy is als een impressionistisch schilderij waarop je niet uitgekeken raakt. Van de Japanse componist Toru Takemitsu (1930) een muziekstuk dat zich laat kenmerken door verstilling en concentratie. Deze componist ontving postuum de Glen Gould prijs en schreef o.a. de muziek voor de film ‘De vrouw in het zand’ uit 1964.
Tot slot worden we in Noorse sferen gebracht met de muziek die Edvard Grieg in 1865 componeerde. Hij liet zich inspireren door de volksmuziek uit Noorwegen.

Reacties zijn afgesloten.