zondag 3 december 2006 – 15.00 uur

IERSE MUZIEK
Gilles Rullmann – viool, gitaar, zang
Janos Koolen – mandoline, gitaar, zang
Diep tragische liederen, melancholische vergezichten en opzwepend feestgedruis

Ierse muziek in ‘t Mosterdzaadje

Janos Koolen en Gilles Rullmann

Op zondag 3 december om 15.00 uur wordt ’t Mosterdzaadje ondergedompeld in Ierse sferen. Gilles Rullmann en Janos Koolen slepen het publiek met hun muziek mee langs melancholische vergezichten en opzwepend feestgedruis.
Gilles Rullmann en Janos Koolen vormen een nieuw duo met een enorme intensiteit en swing. Janos (mandoline, gitaar en zang) is een muzikale duizendpoot — hij speelt tevens banjo, klarinet en toetsen, studeerde muziekwetenschap in Utrecht – en is uitstekend thuis in de Amerikaanse Bluegrass en Ierse muziek. Zijn vrijheid en drive zijn enorm. Hij is een gewild muzikant en speelt onder meer met Danny Guinan, Izak Boom, Car lux en Laroux. Nu dus met Gilles Rullmann (viool, gitaar en zang) die de Ierse muziek met de paplepel kreeg ingegoten. Hij speelt viool met een zeldzaam soepele swing en diepgang. Zijn vele langdurige bezoeken aan Ierland maakte hem tot een voortreffelijk violist. Hij speelt o.a. met het Trio Gerry Murray en Tjane en Maaltstroom.
In strakke sets en uitbundige improvisaties buitelen deze veelzijdige muzikanten over elkaar heen. Stevig geworteld in Ierse muziek en Bluegrass, met flink wat eigen composities en liefst diep tragische liederen.
Voor meer informatie: www.gillesrullmann.com

Reacties zijn afgesloten.