EXPOSITIE mei/juni 2007

schilderijen van Hanny Donker

Expositie Hanny Donker in ’t Mosterdzaadje

In de maanden mei en juni exposeert de Santpoortse Hanny Donker in het Mosterdzaadje.

Veel mensen kennen het werk van deze autodidact inmiddels en toch staan ze nog steeds versteld van het feit dat de diversiteit aan schilderijen (acryl) gemaakt is door één persoon. Zij slaagt er door haar veelzijdigheid steeds weer in menigeen te verrassen.

Bestond haar laatste tentoonstelling uit schilderijen geïnspireerd op gedichten, dit keer is het thema ‘Jong en Oud’.

Dit kan het onderwerp betreffen, zoals ‘het verval van Velserend’ of ‘theehuisje Velserbeek’, of de leeftijd van de afgebeelde personen en soms gewoon de leeftijd van het schilderij. Ook zijn er enkele schilderijen met gedichtjes te zien uit de serie: ‘Kees Stip’.

We kunnen ons laten intrigeren door zowel vrolijke als melancholieke beelden, waarbij, zoals gebruikelijk in haar schilderijen, de stijl vaak weer aan het onderwerp is aangepast, zodat er een sfeer ontstaat, die het onderwerp versterkt, zoals bij ‘overspoeld’, of het juist iets ‘lichter’ maakt, te zien bij ‘lappenbenen’. 

Reacties zijn afgesloten.