EXPOSITIE november/december 2007

schilderijen van Jacqueline Smets

Expositie Jacqueline Smets in ’t Mosterdzaadje

Ik ben Jacqueline Smets, beeldend kunstenaar. Ik schilder al vele jaren. Mijn doeken bestaan uit kleurrijke composities, veelal figuratief, direct en spontaan geschilderd.
Ik heb mijn opleiding gehad bij CREA te Amsterdam, Artibus te Utrecht en Cumulus te Maastricht. In Maastricht ben ik enige jaren leerling geweest van beeldend kunstenaar Jannel.
In de loop van de jaren heb ik een geheel eigen stijl ontwikkeld en veranderde mijn schilderijen van lyrisch abstracte composities naar expressieve, meer figuratieve afbeeldingen. O.a. door veel modeltekenen werd de menselijke figuur steeds belangrijker, vooral vrouwen werden een geliefd thema. Maar ook bloemen, vanwege hun kleur en vorm, gebruik ik graag als uitgangspunt voor een schilderij.
De vrouwen in mijn schilderijen staan vaak met twee of drie afgebeeld en tussen hen is er altijd iets gaande. Ofwel een saamhorigheid, maar soms ook een afzondering van één van hen. De kijker kan het zelf invullen. Kleur en compositie speelt altijd de belangrijkste rol. Dit komt helemaal naar voren in mijn bloemenschilderijen die neigen naar het abstracte.
Ik exposeer veel in mijn eigen atelier, maar ook in verschillende galeries en allerlei openbare gelegenheden (gezondheidscentra, interieurzaken, kantoren, etc.)
Al enige jaren werk ik samen met enkele andere kunstenaars in een gezamenlijk atelier in Maarn. Op een inspirerende plek, aan de rand van een prachtig bos, genaamd Perron 3.
www.jacquelinesmets.nl
www.atelierperron3.nl

Reacties zijn afgesloten.