zondag 11 februari 2007 – 15.00 uur

“De Beroemdste Aria’s door de eeuwen heen”
Aleksandra Anisimowicz – sopraan
Paulina Rychlewska – piano
Händel, Mozart, Gounod, Smetana, Dvořák, Menotti

Beroemde aria’s door de eeuwen heen

Aleksandra Anisimowicz

Op zondag 11 februari om 15.00 uur wordt ’t Mosterdzaadje een operahuis. Met de stem van de inmiddels beroemd aan het worden sopraan Aleksandra Anisimowicz wordt het publiek meegenomen naar opera’s van Händel, Mozart, Gounod, Smetena, Dvořák en Menotti. De pianiste Paulina Rychlewska gaat haar begeleiden.

De namen doen het al vermoeden. De musiciennes komen uit Polen waar zij hun opleidingen met onderscheiding afsloten. In Amsterdam studeerde Aleksandra barokzang en klassieke zang bij Paula de Wit. In 2006 slaagt ze cum laude en vervolgt haar Master studie aan de Opera Academie. Op dit moment heeft ze de rol van Contessa in “Le nozze die Figaro” van Mozart, dat met overweldigend succes door het land trekt. Eerder al was zijn in “Don Giovanni” te horen in het Concertgebouw. Dit concert is alvast een voorproefje van het beroemde Prinsengracht concert, waar zij dit jaar voor gevraagd is.

Paulina Rychlewska

Aleksandra volgt voortdurend masterclasses en workshops bij: o.a. Max van Egmond, Noëlle Barker, Claron McFadden, David Prins, Hans Adolfsen, Magda Nador, Gabriella Benackova en Charlotte Lehmann. Zij is een laureaat van het internationale zang concours Semmering 2005 (Oostenrijk) en aardig detail…zij woont in Santpoort.
Paulina Rychlewska doet haar voortgezette opleiding bij Matthijs Verschoor aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij heeft een studiebeurs van het Jacques Vonk Fonds. Regelmatig geeft zij concerten in Nederland en Polen.

Reacties zijn afgesloten.