zondag 4 februari 2007 – 15.00 uur

PIANO EN PELLEGRINA
Loes Geusebroek – piano
Joël Lipton – pellegrina
Bach, Schubert, Hindemith, Franck

Piano en Pellegrina

Loes Geusebroek en Joël Lipton

Op zondag 4 februari om 15.00 uur treden in ’t Mosterdzaadje op de pianiste Loes Geusebroek en de violist Joël Lipton. Deze befaamde musici hebben een programma samengesteld met werken van Telemann, Schubert, Hindemith en Franck. In plaats van een gewone viool bespeelt Joël Lipton een pellegrina.
Met een ontroerend mooie sonate van Telemann wordt het concert geopend. Zijn muziek werd belangrijker gevonden dan het werk van Bach, die een tijdgenoot van hem was. Telemann waas de meest productieve componist aller tijden, hij schreef meer dan Bach en Händel bijelkaar. Er is maar een klein deel van bewaard gebleven.
Loes Geusebroek vervolgt met de sonate opus postuum 120 van Schubert. Samen voeren ze van Hindemith de muziek uit die in 1936 gecomponeerd werd en gebruikt werd bij het herdenkingsconcert van King George V. Na de pauze wordt de geliefde sonate voor viool en piano van César Franck uitgevoerd. Deze muziek, zo mooi, verbeeldend en vol drama blijft voor uitvoerders en publiek altijd een feest. Franck schreef de muziek voor het huwelijk van zijn vriend de virtuoze violist Ysaÿe en als je wilt kun je er al het wel en wee van de gehuwde staat in terughoren.
Joël Lipton is in Amerika geboren en gaf daar les aan de Universiteit van Evensville. In 1987 werd hij solist bij het N.Ph.O. en thans ook in het Ned. Philharmonisch Orkest. Hij maakt deel uit van diverse kamermuziekensembles in Nederland en in Amerika. De pelligrina die hij bespeelt is een heel bijzondere altviool, gebouwd en ontworpen door David Rivinus.
Loes Geusebroek kreeg bij haar afstuderen aan het Sweelinck Conservatoirum een beurs voor verdere studie aan de Royal Academy of Music in Londen. Zij won o.a. de Harry Isaacs Prize en maakte in 1982 haar debuut in de Purcell Room in Londen. Naast veel solo concerten treedt zij op in kamermuziekensembles. Zij is als pianiste verbonden aan Holland Symfonia, het vroegere N.Ph.O.

Reacties zijn afgesloten.