zondag 13 mei 2007 – 15.00 uur

VIOOL EN PIANO — Verjaardagsconcert Pim
Jeroen de Groot – viool
Bernd Brackman – piano
Bach, Beethoven, Chopin en Grieg

Feestelijk concert met Bernd Brackman en Jeroen de Groot

Jeroen de Groot en Bernd Brackman

Op zondag 13 mei om 15.00 uur zijn de pianist Bernd Brackam en de violist Jeroen de Groot uitgenodigd om het verjaardagsconcert van Pim Reiding van ’t Mosterdzaadje te vieren. Het programma is in overleg samengesteld en omvat Bach, Beethoven, Grieg, Chopin en Waxman.
Muziek is een serieuze zaak, maar is óók heel leuk. Zeker als deze twee topmuzikanten samen aan het werk zijn valt er veel moois en plezier te beleven.
Het concert opent Jeroen de Groot met de meest beroemde partita in E-groot van Bach. Dan volgt de prachtige 10e sonate van Beethoven, de meest uitgebalanceerde en voorloper van de latere muziek van Schubert en Brahms. Volgens Bernd Brackman één grote natuurbeleving met gekwinkeleer van vogels en loeiende koeien in de verte. De muziek van de Partij voor de Dieren avant le lettre.

Jeroen de Groot en Bernd Brackman

Opus 13 van de Noorse componist Grieg is een heel opgewekt stuk. Aanleiding voor het schrijven van dit werk was een verjaardag. De weemoedige mijmering over de voorbije tijd en de verloren kansen wordt verzacht door heel mooie muziek waarin dat alles gauw wordt vergeten en er volgt een feestgedruis met één en al vrolijkheid en voetjes van de vloer.
Bernd Brackman soleert met de Scherzo nr.4 opus 54 in E-gr. van Chopin. Licht en virtuoos met een melancholisch middendeel. Tot slot de Carmen Fantasie van Waxman. De bekende operafragmenten van Bizet zeer virtuoos en een feest van herkenning. “Opzwepende ritmes en smachtende cantilenen”, zegt Bernd Brackman. Dat zijn de woorden die in een recensie stonden over mij als 11 jarig jongetje. Maar deze woorden passen precies bij de Carmen Fantasie.
In de tien jaar dat Bernd Brackman en Jeroen de Groot samen een duo vormen hebben ze in binnen- en buitenland veel podia betreden en de harten van het publiek veroverd. Van hen verschenen twee CD’s waaronder een dubbel CD.

Reacties zijn afgesloten.