vrijdag 4 mei 2007 – 20.00 uur

DODENHERDENKINGSCONCERT Na de stilte om 20.00 uur
Alexander Baev – viool
Lara Baev – viool
Sanja Danis – piano
Bach, Bloch, Rachmaninoff, Massenet, Locatelli/Ysaÿe

Dodenherdenkingsconcert en Cello-Pianoduo in ‘t Mosterdzaadje

familie Baev

Op vrijdag 4 mei om 20.00 uur zal in ’t Mosterdzaadje een concert in het teken van dodenherdenking plaatsvinden. De violist Alexander Baev, de pianiste Sanja Danis en hun dochter de violiste Lara Baev hebben voor deze gelegenheid zeer toepasselijke muziek uitgezocht. Bach, Locatelli (Au Tombeau), Massenet, Bloch, Schubert, Rachmaninoff. Het concert eindigt met het Largo uit het concert voor twee violen van Bach.

Anton Istomin

Na de stilte om 20.00 uur begint de violiste Lara Baev met het Adagio en Fuga van J.S.Bach. Barokcomponist Locatelli schreef muziek voor bij het graf. Ysaÿe, de Belgische violist/componist bewerkte dit prachtige stuk muziek voor viool en piano. Muziek waar je behoorlijk van onder de indruk raakt. Beroemd en bekend en altijd weer even mooi is de Méditation van Massenet. Daarna volgt “Baalshem” van Bloch die in dit stuk een beeld uit de Joods-Chassidische wereld verklankt. Het Ave Maria van Schubert, voor viool en piano bewerkt, past eveneens erg goed in de sfeer van gedenken. Na de Vocalise van Rachmaninoff, een weemoedig gestemd lied zonder woorden, eindigt de avond met het Largo uit het concert voor twee violen van J.S.Bach.

De Baev-Familie is in ’t Mosterdzaadje een terugkerend goeds waar iedereen naar uitkijkt. Ook de musici zelf beschouwen ’t Mosterdzaadje als hun beste concertplek. En dat terwijl ze over de hele wereld hun optredens maken. Alexander Baev is concertmeester van het Radio Philharmonisch Orkest. Sanja is concertpianiste en Lara (16 jaar) haar ster is rijzende en gaat in de voetsporen van haar vader.
Let op! Het concert begint om 20.00 uur en er is geen pauze.

Reacties zijn afgesloten.