vrijdag 14 december 2007 – 20.15 uur

PIANORECITAL
Kimball Huigens
Schubert, Brahms

Muziek die iets met troost te maken heeft

Kimball Huigens

Op vrijdag 14 december om 20.15 uur zal de pianist Kimball Huigens in ’t Mosterdzaadje zijn programma in het teken van Schubert en Brahms zetten. Muziek die volgens Kimball balsem voor de ziel is en de luisteraar troost schenkt.

Schubert wist zijn eigen leed tot de grootste schoonheid om te smeden. Hij stierf 31 jaar oud, verschrikkelijk arm en doodongelukkig. De mooie melodieën, de lieflijkheid en de energie van zijn ritmes laten zien hoeveel prachtigs er nog te maken valt van moeilijke momenten in het leven.

Brahms heeft zijn leven lang moeten worstelen met het verlies van zijn eigen naïviteit en vermogen tot liefhebben. Als schuwe jonge man betrad hij het leven met nieuwsgierigheid en enthousiasme. Als grijsaard was hij cynisch en scherp van tong. Talloze keren verliefd maar de enige verbintenis die bleef was de vriendschap met Clara Schumann. In Klavierstücke opus 117 en 118 klinkt een hoop van zijn eenzaamheid door. Soms vervult van mildheid, troost en hartstocht, dan weer zwart en somber als de nacht.

De Nederlandse pianist Kimball Huigens studeerde af aan het Conservatorium in Amsterdam en is regelmatig op podia te beluisteren in kamermuziekverband en als solist. In 2006 organiseerde hij met overweldigend succes het Sjotakovitsj Festival en speelde hij zelf het complete solo repertoire van deze componist. Aan Kimball Huigens wordt door hedendaagse componisten werk opgedragen.

Reacties zijn afgesloten.