zondag 9 december 2007 – 15.00 uur

ALTVIOOL en PIANO
Mikhail Zemtsov & Dana Zemtsov – altviool
Sophiko Simsive – piano
Kimball Huigens – piano
Schumann, Arne Werkman, Paganini, Piazzolla, Debussy, Schchedrin, Zemtsov en Bizet/Waxman

Vader en dochter Zemtsov en de altviool

Mikhail Zemtsov

Op zondag 9 december om 15.00 uur hebben we her genoegen in ’t Mosterdzaadje de beroemde altviolist Mikhail Zemstov te ontvangen. Hij neemt zijn 14 jarige dochter Dana mee die eveneens altviool speelt en al acht keer belangrijke prijzen won in Nederland en in het buitenland. Alleen al vorig seizoen gaf zij 30 concerten. De pianist bij dit concert is Kimball Huigens. Op het programma staan werken van Schumann, Arne Werkman, Paganini, Piazzolla, Debussy, Schchedrin, Evgeny Zemtsov en Bizet-Waxman. Een romantisch, uitdagend, gevoelig en virtuoos programma hebben ze samengesteld.

Dana Zemtsov

Dana begint met Fantasiestücken van Schumann. Daarna 4 stukken voor altviool en piano van de Nederlandse componist Arne Werkman uitgevoerd door Mikhail en Kimball.

Vader en dochter spelen samen het Carnaval in Venetië van Paganini. Na de pauze twee korte stukken van Piazzolla, de Nacht en Tango. Gevoelig ook een werk van Debussy en een compositie van familie, Evgeny Zemstov. Meeselepend en virtuoos is tot slot de Carmen Fantasie die voor altviool bewerkt werd door Michael Kugel, de leermeester waar Dana in Maastricht bij studeert.

Mikhail Zemtsov en zijn dochter Dana vertegenwoordigen een bijzondere altviool familie. De moeder van Dana, Julia Dinerstein geeft altvioolles aan het Conservatorium van Arnhem. Broer Alexander Zemtsov is aanvoerder van de altviolen bij het London Philharmonic Orchestra en de broer van Julia is altviolist in Zwitserland. Ook het zusje van Dana, de elfjarige Liora speelt altviool. Mikhail, Julia en Alexander studeerde cum laude af bij de altvioolvirtuoos Michael Kugel. De huidige docent van Dana.

Reacties zijn afgesloten.