vrijdag 15 februari 2008 – 20.15 uur

LIEDRECITAL
Marijke Groenendaal – zang
Jacob Engel – piano
Fauré, Wolf, Schumann, Debussy

Marijke Groenendaal laat beeldende kracht van tekst in muziek weerspiegelen

Marijke Groenendaal

Op vrijdag 15 februari om 20.15 uur verzorgen de sopraan Marijke Groenendaal en de pianist Jacob Engel een liedrecital in ’t Mosterdzaadje.
Na hun eerste succesvolle optreden in 2007 hebben zij nu een programma samengesteld met werken van Wolf, Debussy, Schumann en Fauré.

Bij de zoektocht naar nieuw liedrepertoire vullen Jacob en Marijke elkaar mooi aan. Jacob heeft een sterke voorkeur voor de liederen van Hugo Wolf en Claude Debussy vanwege de verrassende harmonieën, baanbrekend in hun tijd.
Marijke, van huis uit taalkundige, zoekt vooral naar de beeldende kracht van teksten.

Jacob Engel

En juist in de liederen van Wolf en Debussy wordt de betekenis van de woorden mooi gespiegeld in de muziek. Een perfecte combinatie dus! Liederen uit het Spanisches Liedbuch van Wolf, en “Ariettes Oubliées” van Debussy, op gedichten van Paul Verlaine.

Voortbordurend op het succes van hun vorig optreden kon vervolgens Schumann niet ontbreken. Sommige van zijn liederen zullen bekend in de oren klinken, zoals “Du, meine Seele” en “Der Nussbaum”, maar er zullen vast ook een paar verrassingen te horen zijn, zoals “Aufträge” en “Liebeslied”.

Om het programma compleet te maken met nog een Franse componist, volgde als vanzelfsprekend Gabriel Fauré. Waar enerzijds Debussy en Wolf opvallen door hun harmonieën, zijn anderzijds Schumann en Fauré beide meesters van de melodie. En net als Debussy componeerde Fauré ook graag met gedichten van Verlaine. Twee daarvan zijn “Clair de lune” en “Mandoline”. Daarnaast zult u ook het vertrouwde “Les Berceaux” horen, en het vrolijke “Le Papillon et la Fleur”.

Reacties zijn afgesloten.