vrijdag 1 februari 2008 – 20.15 uur

ANSTATT DAS TRIO
Mutter Courage
Michaela Reiner – zang
Erik-Jan de With – saxofoons
Joey Marijs – marimba
Bertold Brecht, Paul Dessau, Hanns Eisler, Kurt Weill

Anstatt dass Trio: Mutter Courage

Anstatt Das Trio

Op vrijdag 4 februari om 20.15 uur treedt het Anstatt dass Trio op in ’t Mosterdzaadje met het theatraal concertprogramma “Mutter Courage”. Michaela Riener – zang, Erik-Jan de With – saxofoons en Joey Marijs – marimba. Muziek van Paul Dessau, Hanns Eisler en Kurt Weill. Teksten van Bertolt Brecht.

Mutter Courage is de hoofdpersoon in Brecht’s wereldberoemde verhaal. De vrouw die alle gevaren van de oorlog aandurft om maar geld te kunnen verdienen. Maar wint ze, of verliest ze? En is geld meer waard dan leven?

De onderwerpen in dit verhaal en de tijd waarin het geschreven is staan centraal in het programma: kroegliederen, liefde, oorlog, socialisme en vroege jazzmuziek. De liederen zijn op teksten van Bertolt Brecht. Zijn maatschappijkritische, satirische, grappige, maar ook dramatische teksten zijn tijdloos. Tussen de liederen worden er teksten gereciteerd, die uitleg en sfeer geven aan de liederen.

Het Anstatt dass Trio is eind 2004 opgericht en houdt zich hoofdzakelijk bezig met muziek die in het Duitsland na de Weimar tijd als ‘entartet’ werd beschouwd. Het Trio heeft een druk bezette status bereikt in de Nederlandse kamermuziekwereld. De aparte bezetting, de intense muziek met prikkelende onderwerpen leveren lovende kritieken. Met hun programma zijn ze dit jaar op concertreis door Oostenrijk.
Zie ook: www.anstattdasstrio.com

Reacties zijn afgesloten.