zondag 8 juni 2008 – 15.00 uur

VIOOL EN PIANO
Alexander Baev – viool
Sanja Danis – piano
Brahms, Castelnuovo Tedescu (“Figaro”)

Alexander Baev en Sanja Danis met ‘Figaro’ in ’t Mosterdzaadje

Alexander en Sanja

Zondag 8 juni om 15.00 uur zijn de violist Alexander Baev en zijn vrouw, de pianiste Sanja Danis te gast in ’t Mosterdzaadje. Op het programma staan Brahms (Scherzo en Hongaarse dansen) en Figaro van Castelnuovo Tedescu.

Bij de presentatie van de jubileum cd van ’t Mosterdzaadje waren ze verhinderd. Nu kan ieder die deze musici op het jubileumfeest gemist heeft het hart ophalen. Ze hebben weer een prachtig en natuurlijk ook virtuoos programma samengesteld.

Het concert opent met het Scherzo van Johannes Brahms. Deze muziek is een onderdeel van een sonate die door drie componisten werd geschreven voor de verjaardag van Clara Wieck. Het eerste deel is van Robert Schumann. Het Scherzo is, als beste deel, een zelfstandig leven gaan leiden. De Hongaarse dansen zijn eigenlijk voor piano vier-handig geschreven maar werden door zijn vriend, tevens violist Joseph Joachim bewerkt voor piano en viool. Brahms woonde in Wenen waar het wemelde van de Hongaarse restaurants waar zigeunerorkesten speelden. Hij was dol op de Hongaarse volksmuziek en werd er in zijn composities door geïnspireerd. Ook de beroemde Fritz Kreisler bewerkte de muziek van Brahms voor viool en piano. Alexander Baev speelt ze alle twee. Heerlijke muziek, vol melancholie en passie.

De Italiaanse componist Castelnuovo Tedescu bewerkte de eerste aria uit de “Barbier van Sevilla” van Rossini voor viool en piano. Figaro, het is een grappig en ook uiterst virtuoos stuk die een feest van herkenning te weeg zal brengen.

Reacties zijn afgesloten.