EXPOSITIE mei/juni 2009

schilderijen van Simea Horjus

Tentoonstelling van Simea Horjus in ’t Mosterdzaadje

‘Vioolspelende vrouw en koe’
van Simea Horjus

In de maanden mei en juni zullen in ’t Mosterdzaadje de schilderijen te zien zijn van Simea Horjus, kunstschilderes uit Heemskerk.

Haar speciale belangstelling voor deze tentoonstelling liet zij uit gaan naar koeien en mensen. Het schijnt dat de genen van beiden niet veel van elkaar verschillen. Alleen zijn het de mensen die in de wei aan het musiceren zijn. Het is een wereld die haar zeer aantrekkelijk lijkt, in de natuur, tussen vogels en dieren muziek maken.

‘Man met koe en kalf’ van Simea Horjus

Een toepasselijk onderwerp voor in ’t Mosterdzaadje. De communicatie tussen dier en mens vindt zij boeiend en ook geheimzinnig. Drie grote schilderijen maakte zij rond het thema ‘Het geheim van de koe en de mens’. Haar kleinere werken noemt ze ‘natuurmomenten’ en zijn schilderijen die de impressies van haar wandelingen door de natuur verbeelden.

Simea Horjus studeerde in 1993 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Van haar wordt regelmatig werk tentoongesteld.

Reacties zijn afgesloten.