EXPOSITIE oktober 2009

schilderijen van Joop Vermeij

Expositie Joop Vermeij in ’t Mosterdzaadje

In de maand oktober hangen in ’t Mosterdzaadje schilderijen van de Santpoortse kunstschilder Joop Vermeij. Zijn werk is de laatste tijd erg bekend geworden door toe doen van “Het Bruintje” een zeefdruk die hij vervaardigde met daarop paard en sulky tegen een Santpoortse achtergrond. Levensgroot staat het afgebeeld op een soort billboard aan het begin van de Hoofdstraat. Met de verkoop van deze prent is een groot deel van het geld bij elkaar gebracht voor het uiteindelijke beeld op de rotonde. Het beeld dat voor het 250 jarig bestaan van de harddraverij Santpoort werd vervaardigd.

Zijn betrokkenheid met het dorp is groot. Er zijn van zijn hand prachtige schilderijen en aquarellen met het dorp als inspiratiebron verschenen. Maar Joop Vermeij houdt ook van reizen. Van elke reis keert hij terug met een flink aantal schetsen en aquarellen. Eens per jaar zoekt hij dan een mooie locatie voor een paar daagse tentoonstelling.

Deze expositie richt Joop Vermeij in op verzoek van ’t Mosterdzaadje vanwege het niet doorgaan van de geplande tentoonstelling. In zijn atelier staan de mooiste dingen die het goed zullen doen aan de muren van het Santpoortse concertzaaltje. Behalve aquarellen van dicht bij huis ook olieverfschilderijen gemaakt in Italië en Engeland.

Tot en met 30 oktober te zien voor en na afloop van de concerten.

Reacties zijn afgesloten.