vrijdag 23 januari 2009 – 20.15 uur

BELTIUKOV TRIO
Dasha Beltiukova – fluit
Ksenia Beltiukova – viool
Nikita Beltiukov – zang/piano
o.a. C.Ph.E. Bach, Schnittke, Rachmaninov en Beltiukov

De kinderen van Olga en Sergey Beltiukov geven concert in ’t Mosterdzaadje

Dasha Beltiukova

Op vrijdag 23 januari om 20.15 uur staan twee zussen en één broer op het podium van ’t Mosterdzaadje. Dasha Beltiukova-fluit, Ksenia Beltiukova-viool en Nikita Beltiukov-piano. Het zijn de drie kinderen van Olga en Sergey Beltiukov die in Minsk wonen en dit feestje niet mee zullen maken. Maar wél worden composities van vader Sergey uitgevoerd, zelfs een première. Op het programma verder Bach, Brahms, Bizet, Rachmaninov, Liszt, Tchaikovsky en Schnittke.

Ksenia Beltiukova

De fluitiste Dasha Beltiukova woont al enkele jaren in Nederland, zij studeerde in 2004 met een 11 af aan het Amsterdams Conservatorium. Haar zusje Ksenia vervolgde ook haar studie viool in Nederland. Zij won het Prinses Christina Concours én ontving de Bernhard Haitink prijs. De Janine Jansen uit Minsk. Het jongste broertje Nikita zit nu in het laatste jaar van het muzieklyceum in Minsk. Daar studeert hij als hoofdvakken koordirectie, piano en zang. Voor dit concert komt hij naar Nederland. En dat heeft vanuit Wit-Rusland altijd veel voeten in aarde. Hij zal pianosolo werk spelen van Brahms, Rachmaninov, Liszt én “Chineze aquarellen” een nieuw werk van vader Sergey Beltiukov geïnspireerd op zijn reis naar China. Doordat hij net een zware longontsteking heeft gehad zal hij helaas niet kunnen zingen. Nikita is een buitengewoon poëtische jongen. Zijn gedichten doen denken aan Poesjkin. In Minsk is er een cd-opname gemaakt van hem, die neemt hij voor verkoop mee.

Nikita Beltiukov

En terwijl Nikita voor concerten naar Nederland komt, bereidt Dasha zich voor op een concertreis met het MirAnDa Trio naar Rusland en Wit-Rusland dit voorjaar. Met dit familieconcert in ’t Mosterdzaadje gaat voor de ouders een droom in vervulling en wordt de traditie van de familie Mozart en Bach voortgezet. In triovorm spelen ze C.Ph.E. Bach en Beltiukov, o.a. het ontroerend mooie Credo.

Reacties zijn afgesloten.