zondag 18 januari 2009 – 15.00 uur

“TROIS FEMMES”
José van Waveren – zang
Marina Popova – piano
Naomi Rubinstein – cello
Franse chansons van Barbara, Anne Sylvestre, José van Waveren e.a

“Trois Femmes”

Trois Femmes

Op zondag 18 januari om 15.00 uur presenteert de chansonnière José van Waveren haar nieuwe programma “Trois Femmes” in ’t Mosterdzaadje. Samen met de pianiste Marina Popova en de celliste Naomi Rubenstein wordt een programma met chansons van Barbara, Anne Sylvestre, Yves Duteil, Jacques Brel uitgevoerd. Daar niet voor onderdoend zijn de chansons die José van Waveren zelf schreef.

Centraal staat het leven gezien en beleefd door de ogen en het hart van de vrouw. Naast chansons met een knipoog naar de liefde, zijn er ook veel tedere, kwetsbare chansons. In dit ingetogen programma krijgt de vrouw meerdere gedaantes. De ene keer bezingt zij de betovering van het ochtendgloren, dan weer is ze slapeloos, maar vooral de ups en downs van de liefde komen uitgebreid aan de orde. En José van Waveren brengt het dusdanig voor haar publiek dat het lijkt of ze alles zelf heeft meegemaakt.
“Trois Femmes” is een programma van en door vrouwen, óók voor mannen.

José van Waveren maakte zich het zingen van het Franse chanson zelf meester. Aanvankelijk vooral Barbara en Brel, maar de laatste jaren schrijft zij zelf zeer knap haar eigen muziek en tekst. Marina Popova kreeg haar opleiding in Sofia (Bulgarije) en Amsterdam. Ze specialiseert zich in jazzmuziek en momenteel begeleidt zij de musicals Joseph en Sunset Boulevard. Naomi Rubinstein is verbonden aan het Promenade Orkest en is als docente aan verschillende muziekscholen verbonden.

Reacties zijn afgesloten.