zondag 4 januari 2009 – 15.00 uur

NIEUWJAARSCONCERT
Hanneke de Heer
Bach, Beethoven, Liszt, Chopin, Debussy, Rachmaninoff, Ginastera

Nieuwjaarsconcert met pianiste Hanneke de Heer

Hanneke de Heer

Zondag 4 januari om 15.00 uur zal de pianiste Hanneke de Heer het nieuwe jaar openen met programma waarin veel feest der herkenning. Bach, Beethoven (Mondschein) Liszt (Liebestraum), Chopin, Debussy, Rachmaninov en Ginastera.

De pianiste Hanneke de Heer komt al erg lang in ’t Mosterdzaadje en is behalve door haar prachtige pianospel ook beroemd om haar muziektoelichtingen. Na haar conservatorium opleiding ontving zij een beurs om verder te studeren bij de Spaanse pianist Eduardo del Pueyo. Zijn wijze lessen en vriendschap is van grote invloed geweest op haar muzikale ontwikkeling.

Het programma opent met praeludium en fuga van Bach. Na deze sterke binnenkomer volgt een feest van herkenning met de Mondscheinsonate van Beethoven. Van Liszt de Nocturne die bekend staat als de “Liebestraum” en de Grande Polonaise brillante van Chopin.

Na de pauze Debussy met een impressie van goudvissen. Een schitterend en spetterend scherzo vol spanning en stuwkracht. Dan volgen vier korte stukken van Rachmaninov, op en top Russische romantiek, warmbloedig en virtuoos. Tot slot drie dansen van de Argentijnse componist Ginastera. Argentijnse folklore verbonden met neoclassicistische elementen. Achtereenvolgens horen we: Dans van de oude ossendrijver, Dans van het mooie, gracieuze meisje en Dans van de veeboer op de pampa’s.

Reacties zijn afgesloten.