vrijdag 26 oktober 2018 – 20.00 uur

CELLO EN PIANO
Joachim Eijlander – cello
Anastasia Safonova – piano
Schubert en Rachmaninov

Zingende cello en pianoklanken in Schubert en Rachmaninov

Anastasia Safanova en Joachim Eijlander
foto: Marco Borggreve

De cellist Joachim Eijlander en de pianiste Anastasi Safonova zijn op vrijdag 26 oktober om 20.00 uur te gast in ’t Mosterdzaadje. Zij voeren uit werken van Schubert (“Arpeggione” sonateD.821) en Rachmaninov (Cellosonate in g opus 19).

Over het programma schrijft Joachim: “Anastasia en ik houden beiden van heldere, ‘gezongen’ klanken op ons instrument. Schubert laat al zijn muziekstukken zingen, voor welke bezetting hij ook maar componeert. Bij het zingen vergeet je je zorgen en ook de tijd. Wij voeren ook door Friedrich. A. Kummer (1797-1897 voor cello en piano bewerkte liederen van Schubert uit zoalsPostAuf dem Wasser zu singen en Ständchen. Dat laten zingen van de instrumenten is precies wat Rachmaninov ook doet, natuurlijk op een totaal eigen, passievolle manier. Gecomponeerd al in 1898, een echt jeugdwerk, was de Cellosonatemeteen ook het laatste kamermuziekstuk dat Rachmaninov componeerde”.

Over het duo vertelt Joachim: “Anastasia en ik kennen elkaar al 15 jaar en spelen ook al zo lang samen. We ontmoetten elkaar in Maastricht waar we repeteerden voor een uitvoering van Beethovens Tripelkonzert in Duitsland. Het is altijd fijn om samen te spelen, we zijn een ingespeeld team. We staan ook allebei open voor een bredere muzikale horizon; zo speelden we onlangs een muziek-dansvoorstelling, waarbij de muziek van Schubert die u vanavond hoort, centraal stond”.

Reacties zijn afgesloten.