vrijdag 13 maart 2009 – 20.15 uur

KLARINET EN PIANO
Paul Kaiser – klarinet
Patrick Hopper – piano
Mendelssohn, von Weber, Debussy, Bernstein

Allemaal meesterlijke composities voor klarinet en piano

Paul Kaiser en Patrick Hopper

Op vrijdag 13 maart 20.15 uur komen de klarinettist Paul Kaiser en de pianist Patrick Hopper in ’t Mosterdzaadje een prachtig concert verzorgen waarin ze aandacht besteden aan Mendelssohn die dit jaar wordt herdacht. Op het programma verder Saint-Saëns, Bernstein, Debussy en Von Weber.

Patrick Hopper, welbekend en geliefd pianist in ’t Mosterdzaadje is eindelijk weer eens te horen en wel in een nieuw duo verband. Ook Paul Kaiser was eerder te gast in Santpoort, maar deze combinatie is voor het publiek nieuw en schept hoge verwachtingen.

Mendelssohn was vermoedelijk nog maar 15 jaar toen hij de Sonate in Es-groot voor piano en klarinet componeerde. Een jonge componist met veel ideeën maar nog net niet de routine om ze helemaal uit te werken. Van Bernstein en Von Weber (een gekochte adellijke titel) ook jeugdwerken. Maar de sonate van Saint-Saëns werd aan het einde van zijn leven geschreven en Debussy schreef zijn beroemde Rhapsodie toen hij al op leeftijd was.
In dit programma worden allemaal meesterlijke composities uitgevoerd die het repertoire van de klarinet hebben verrijkt.

Patrick Hopper is een veelgevraagd pianist, zowel solo als in kamermuziekverband. Behalve als pianist treedt hij in binnen- en buitenland op als organist en bespeelt de mooiste orgels. Tevens is hij dirigent en componist en geeft hij ook nog lessen. Voor ’t Mosterdzaadje verzorgt hij al vanaf het begin de veelgeprezen website. Een geniale duizendpoot!

Paul Kaiser is na zijn studie zich gaan specialiseren in het geven van les en heeft een privé lespraktijk. Sinds enige tijd geeft hij samen met Patrick Hopper concerten. Hij werkt als journalist voor het tijdschrift “De Klarinet”.

Reacties zijn afgesloten.