zondag 19 april 2009 – 15.00 uur

LIEDERENRECITAL
Ingrid van Delft – piano
Peter Schaaf – bariton
Ravel, Poulenc, Lorca, Rodrigo, Granados
Satie en Mompou (piano solo)

Spaanse muzieksferen

Peter Schaaf en Ingrid van Delft

Zondag 19 april om 15.00 uur wordt het publiek op muziekreis meegenomen naar het zuiden van Europa. De bariton Peter Schaaf en de pianiste Ingrid van Delft hebben een programma samengesteld met muziek van Satie, Poulenc, Mompou, Ravel, Fauré, Lorca, de Falla, Rodrigo en Granados.

Satie is vooral bekend om zijn onmiskenbare pianomuziek. Dat hij ook muziek bij liederen schreef is minder bekend. Het zelfde geldt voor Mompou, die net als Satie een heel speciale sfeer creëert in zijn pianocomposities. Ook hij schreef muziek bij gedichten. Het publiek gaat het allebei meemaken: pianosolo de Gnossiennes van Satie en ook Mompou voor piano solo, gecombineerd met liederen door deze componisten geschreven. Een prachtige combinatie.

De liederen van Satie zijn vrolijk en geestig. Het lied van Mompou is dromerig en smaakt naar bloemen, parfum en liefde. Van Granados wordt een ondeugend verhaal gezongen over de schilder Goya en de echtgenoot van het naaktmodel. Het is een programma vol temperament en de sfeer van het Spaanse voorjaar.

Peter Schaaf is behalve een erg goed zanger, ook een boeiend verteller, dus de luisteraar zal niets ontgaan. Met Ingrid van Delft samen al 15 jaar een succesvol duo.

Reacties zijn afgesloten.