vrijdag 29 mei 2009 – 20.15 uur

KAMERKOOR BABYLON
o.l.v. Frederic Voorn
van oud: Wilbye, Arcadelt, di Lasso en Morley,
via Romantiek: Mendelssohn, Lau,
naar nieuw: Kodály, Beatles, Zimmerman, De Klerk, Rodgers, Weirick, Borst

Kamerkoor Babylon zet de Liefde centraal

Kamerkoor Babylon

Op vrijdag 29 mei om 20.15 uur zingt a-capella koor Babylon in ’t Mosterdzaadje een programma waarin vier eeuwen liefde bezongen wordt. Van Renaissance tot en met de Beatles. Het Amstelveense koor bestaat uit twaalf leden en staat onder leiding van Frederic Voorn.

Het repertoire dat het koor in hun 4 jarig bestaan hebben opgebouwd is veelzijdig. Uitgevoerd worden madrigalen van Vlaamse en Engelse componisten uit de 17e eeuw, Duitse Romantiek, Franse chansons, Gershwin, Duke Ellington, de Beatles en Albert de Klerk. Ook staat er een Surimaans en Iers volkslied op het programma.

Gemeenschappelijk in de keuze van hun muziek is de liefde, soms een verloren of onbereikbare liefde. Het is lichte muziek en het droevige en dramatische ontbreken dit keer.

De samenstelling van het programma weerspiegelt de verschillende muzieksmaken van de koorleden en zorgt voor een heerlijk afwisselend concert. Dat de koorleden elkaar in hun diverse muzieksmaken goed kunnen vinden werd onlangs bevestigd door een recensent die zei: “Dat een spraakverwarring zo harmonisch kan klinken”. Vorig seizoen traden ze voor het eerst op in ’t Mosterdzaadje en oogstte erg veel succes.

De dirigent Frederic Voorn is tevens pianist en componist. Hij maakt programma’s voor Radio 4 en schrijft artikelen over muziek.

Reacties zijn afgesloten.