vrijdag 19 oktober 2018 – 20.00 uur

‘SIMPLY EVA’
‘Tribute to Eva Cassidy’
Jerney Kate – zang
Lex Horst – gitaar
Johan Baker – Cassidy biograaf
een boeiend eerbetoon aan deze in veel opzichten unieke zangeres

Eerbetoon aan unieke zangeres Eva Cassidy

Jerney Kate

Het leven en het werk van de zangeres Eva Cassidy komt op vrijdag 19 oktober om 20.00 uur voor het voetlicht in ’t Mosterdzaadje.

In ‘Simply Eva’ gaan Johan Bakker en Jerney Kate op zoek naar het hart en de ziel van Eva Cassidy (1963 – 1996). Deze Amerikaanse zangeres werd pas bekend na haar vroege dood als gevolg van uitgezaaide huidkanker. Cassidy’s postuum uitgebrachte album Songbird werd in 2000 een wereldwijd succes.

Hoe kon het dat deze veelzijdige zangeres tijdens haar leven zo onbekend bleef? En wat maken de stem, de liedkeuze en de interpretaties van Eva Cassidy zo uitzonderlijk? Cassidy-biograaf Johan Bakker, zangeres Jerney Kate en gitarist Lex Horst brengen met verhalen, liedjes en muzikale voorbeelden een boeiend eerbetoon aan deze in veel opzichten unieke zangeres.

De Gooi- en Eemlander schreef over Jerney Kate: “Als je je ogen dichtdoet is het alsof je Eva Cassidy hoort zingen”.
www.Jerneykate.nl
www.auteurjohanbakker.nl

Reacties zijn afgesloten.