zondag 14 juni 2009 – 15.00 uur

SLOTCONCERT — ZIGEUNERORKEST BAGDALO
Hester Ingen Housz – viool
Reinier Hille Ris Lambers – cymbaal
Heather Leslie – cello
Niels Meerdink – klarinet
Jeroen de Vries – accordeon
Ariel Tsitrone – contrabas
Nello Mirando – bracs/coach
Hongaarse en Roemeense volksmuziek

’t Mosterdzaadje sluit seizoen met zigeunerorkest Bagdalo

Zigeunerokrest Bagdalo

Op zondag 14 juni om 15.00 uur wordt het concertseizoen van ’t Mosterdzaadje feestelijk afgesloten met een optreden van het zigeunerorkest “Bagdalo” . Deze naam betekent in Romani zoveel als ‘geluk’ en daar kan niemand nooit genoeg van hebben. Op het programma staat zigeunermuziek uit Roemenië en Hongarije, maar ook gipsy jazz, Russische tango’s, Jiddische liedjes, eigen composities en Servische deuntjes.

Het wordt wellicht een beetje dringen op het podium, want de zes musici nemen allen een instrument mee. Bagdalo bestaat uit de in Santpoort wonende violiste Hester Ingen Housz – viool en haar partner de cymbalist Reinier Hille Ris Lambers. Van verder komen Heather Leslie – cello, Niels Meerdink – klarinet, Jeroen de Vries – accordeon en tot slot niemand minder dan Nello Mirando de coach van het orkest en bespeler van de brac.

Van hem en ook van Reinier worden originele composities uitgevoerd. Nello Mirando heeft al een lange carrière met ontelbaar veel optredens achter zich. Hij stamt af van de beroemde Sinti muziek familie in Nederland. Van hem zijn verschillende cd opnamen gemaakt. Hij trad op in de Grote Zaal van het Concertgebouw, schittert in verschillende films en documentaires zoals “Zigeunermuziek doet pijn” uit 2007 gemaakt door Bob Entrop.

Bagdalo en Nello Mirando liepen elkaar tegen het lijf en sinds die dag in 2000 maakt hij deel uit van dit zigeunerorkest. Ze spelen overal in binnen- en buitenland. Op festivals, in cafés, op straathoeken, op feesten en nu voor het eerst in ’t Mosterdzaadje.

Reacties zijn afgesloten.