zondag 7 juni 2009 – 15.00 uur

ZUID AMERIKAANSE MUZIEK
Claudia & Manito

Claudia – Paraguaanse harp & zang
Manito – Spaans gitaar
Melancholische zamba’s, Argentijnse tango’s,
muziek uit Paraguay en Venezuela

Claudia & Manito

Claudia y Manito

Op zondag 7 juni om 15.00 uur zullen Claudia & Manito in ’t Mosterdzaadje een programma brengen met muziek uit diverse Zuid-Amerikaanse landen. Claudia bespeelt een Paraguayaanse harp en zingt vol passie de Spaanstalige liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. De ongelooflijk virtuoze zigeunergitarist Manito neemt zijn Spaanse gitaar mee. Op het afwisselende programma staan melancholische zamba’s en tango’s uit Argentinië en muziek uit Paraguay en Venezuela.

De Paraguyaanse harp is een prachtig instrument die Claudia leerde bespelen door haar vader, zowel zanger als gitarist en geboren onder de Caraïbische zon. Claudia behoort tot de weinigen die met dit traditionele instrument uit de voeten kan. Veel van de muziek zijn is dan ook door haar vader bijgebracht. Vanzelfsprekend haast gaan de liederen over hartstocht, liefde en jaloezie. Met haar zwoele stemgeluid weet Claudia precies de sfeer te geven die bij de muziek past. Manito vult het spel van Claudia aan met vurige solo’s en gevoelige fraseringen. Voor hem is de Spaanse gitaar het verlengstuk van de ziel. Het is een waar genot om deze grootmeester aan het werk te zien.

Claudia & Manito zijn behalve op podia door heel Nederland ook vaak te gast op festivals. Een muzikaal voorproefje is te zien op www.youtube.com.

Reacties zijn afgesloten.