zondag 14 oktober 2018 – 15.00 uur

TANGO en KLEZMER
Florin Negreanu – altviool
Henk Tiebosch – accordeon
Van Tango tot en met Klezmer met o.a. stukken van Astor Piazzolla

Muziek uit de Balkan en Argentinië door viool en accordeon

Florin Negreanu

Tango’s, milonga’s en polka’s, muziek na aan het hart van de klassiek geschoolde (alt)violist Florin Negreanu. Op zondag 14 oktober om 15.00 uur komt hij, samen met de accordeonist Henk Tiebosch een concert verzorgen waar iedereen blij van wordt. “Overal waar wij gaan, wij nemen de zon en de feest met ons mee!”, aldus Florin Negreanu die geboren is in Roemenië.

Florin en Henk ontmoetten elkaar tijdens een feest van vrienden en hun spontaan samen musiceren leidde tot zo een grote klik en enthousiasme bij het publiek, dat ze besloten het vaker te doen. Inmiddels hebben ze een heel repertoire opgebouwd. Het is een reis naar de Argentijnse tango en weer terug. Van Piazzolla tot de Czardas van Monti. En de vaste bezoekers van ’t Mosterdzaadje kennen Florin als de altviolist van het Gaudi Kwartet en het Lamy strijktrio.

De in 1980 geboren violist Florin Negreanu is vanaf zijn prilste jeugd ondergedompeld in de muzieksfeer. Dat had hij te danken aan zijn moeder, die amateur violiste was. Toen hij acht was, begon hij te studeren aan de muziekschool van zijn geboortestad Turnu Severin bij professor Ionita, die hem de liefde en het respect voor de viool bijbracht. Hij verliet Turnu Severin  toen hij dertien was om voor twee jaar in Craiova en verder in Boekarest te studeren. In die periode schitterde hij in nationale wedstrijden waar hij verschillende prijzen behaalde. Hij was negentien toen hij les volgde bij Vera Beths op het Koninklijke Conservatorium te Den Haag. Vanaf 2000, als student bij Natalia Morozova op het CODARTS (voormalig Rotterdams Conservatorium), breidde hij zijn repertoire aanzienlijk uit en met verschillende kamermuziek groepen en orkesten gaf concerten in talrijke muziekcentra in Nederland en het buitenland. Na afloop van zijn studies in 2005 is Florin Negreanu een gerespecteerd zelfstandig violist en altviolist geworden die regelmatig als concertmeester, aanvoerder 2e viool of als tutti viool/altviool met verschillende orkesten of ensembles optreedt.

Henk Tiebosch

Henk Tiebosch werd geboren in 1946 in Rotterdam, waar hij later naar het conservatorium ging. Na zijn studie werd hij docent aan de muziekschool in Veghel, in de buurt van Eindhoven. Zijn accordeonlessen werden zo populair dat het aantal leerlingen voor accordeon uitgroeide van 18 tot meer dan 100 leerlingen. Regelmatig is hij solo accordeonist. Hij popelt om het publiek kennis te laten maken met de muziek die hij samen met Florin gaat maken.

Reacties zijn afgesloten.